Home Carti PDF Vasko Popa – o frontiera poetica de Liubita Raichici

[PDF] Vasko Popa – o frontiera poetica de Liubita Raichici

Coperta Carte Vasko Popa - o frontiera poetica

Iti doresti sa citesti cartea Vasko Popa – o frontiera poetica scrisa de Liubita Raichici si publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Ideea Europeana

Descriere completa: „O ilustrare elocventa a pozitiei pe care poetul Vasko Popa o ocupa, la ora actuala, pe plan mondial, este faptul ca Barack Obama, in campania sa electorala pentru presedentia SUA (pe care a si castigat-o), a afirmat, in 27 octombrie 2008, pe blogul Fundatiei internationale Harriet, ca poetul sau preferat este Vasko Popa cu volumul Cutia mica, fiindca Vasko Popa: „Este constient si responsabil de lumea in care traieste si de propriul sine“. Nici John Mc Cain nu s-a dus prea departe, preferandu-l pe confratele lui Vasko si, pana la un punct, modelul sau – Henri Michaux. Aceasta este partea buna si frumoasa a lucrurilor, care se datoreaza celor doi stalpi de sustinere internationala a lui Vasko Popa, de aducere permanenta a poeziei lui Popa in spatiul vast, universal, al limbii engleze: Anne Pennington, traducatoarea si prietena familiei Popa (ale carei traduceri, si dupa moartea ei, sunt, in continuare publicate), dar mai ales Charles Simic, unul din poetii americani de frunte, de origine sarba (a emigrat in SUA la saisprezece ani), castigatorul Premiului Pulitzer in anul 1991, si care n-a incetat nici o clipa sa sustina destinul de poet universal al lui Vasko Popa. De cealalta parte insa, politicul a jucat si in cazul lui Popa, ca si in cazul altor lideri, fie ei si formatori de opinie poetica, un rol nefast…“Liubita Raichici Raichici Liubita s-a nascut in 19 ianuarie 1962, in Moldova Noua, judetul Caras-Severin. Studiile superioare le-a absolvit la Universitatea din Timisoara: Facultatea de Filologie (1980- 1985); Studii postuniversitare, specializare Antropologie si lingvistica. A publicat 10 volume de poezii in limba sarba, in Serbia si Romania. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Serbia si Romania. Pentru literatura si implicare sociala, a primit mai multe premii si distinctii…

Cartea Vasko Popa – o frontiera poetica in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.