Home Carti PDF Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus

[PDF] Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus

Coperta Carte Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus

Iti doresti sa citesti cartea Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Loc de intalnire intre civilizatia semitica si elenism, intre iudaism si politeismul greco-roman, Palestina este una dintre cele mai fascinante regiuni ale lumii antice. Pentru a intelege mai bine Noul Testament, unde exemplele din viata cotidiana a evreilor ocupa un loc important, este necesar sa cunoastem lumea in care a aparut mesajul lui Iisus. Volumul reconstituie cadrul istoric al scrierilor neotestamentare, peisajul vechiului Israel, viata economica, sociala si politico-religioasa a poporului evreu in secolul I d. Hr. Specialistii, dar si publicul larg interesat de istoria crestinismului sau a iudaismului au astfel prilejul unei incursiuni pe cat de bine documentate, pe atat de captivante in viata de zi cu zi a contemporanilor lui Iisus. Din cuprins: Lumea elenistica si lumea iudaica; Evreii si Imperiul Roman; Economia Israelului in vremea lui Iisus; Viata sociala; Locuintele si vestimentatia; Dreptul si sanatatea; Educatia; Templul si cultul sau; Clasa sacerdotala si Sanhedrinul; Grupari politico-religioase; Sinagoga….

Cartea Viata de zi cu zi in vremea lui Iisus PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.