Home Carti PDF Viata la tara/Tanase Scatiu

[PDF] Viata la tara/Tanase Scatiu

Coperta Carte Viata la tara/Tanase Scatiu

Iti doresti sa citesti cartea Viata la tara/Tanase Scatiu publicata de Minerva? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Viata la tara/Tanase Scatiu

Editura: Minerva

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: “Un poem al vietii campenesti”, asa cum aprecia criticul Eugen Lovinescu, Viata la tara , cel mai apreciat roman din ciclul Comanestenilor, este o fresca a societatii romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Urmarindu-si obiectivul de “a crea o literatura nationala” si a o pune in legatura “cu ceea ce este omenesc si deci etern”, scriitorul zugraveste traiul linistit, patriarhal, traditiile de familie si iubirea, toate impletite cu elogiul frumusetii pamantului natal. In acest ansamblu se contureaza figura Sasei Comanesteanu, “unul din tipurile cele mai ideale de feminitate din toate literaturile” (Garabet Ibraileanu).Lirismul Vietii la tara este inlocuit, in Tanase Scatiu, cu episoade dinamice si cu o analiza psihologica subtila a unei tipologii umane: aceea a parvenitului, a vechilului ajuns mare proprietar, incapabil sa-si depaseasca conditia. Al doilea roman al ciclului denunta procesul istoric de ascensiune sociala a arendasului arivist, in paralel cu decaderea clasei marilor proprietari rurali; in acest context, destinul lui Tanase Scatiu este exemplar in plan social si moral….

Cartea Viata la tara/Tanase Scatiu PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.