Home Carti PDF Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3

[PDF] Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3

Coperta Carte Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3

Iti doresti sa citesti cartea Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3 publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3

Editura: Cetatea de Scaun

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Rezultat al unui apreciabil efort de laborioasa documentare arhivistica si de investigare a numerosi decizionali si apropiati ai ultimului lider comunist al Romaniei, primele doua volume, semnate de Lavinia Betea (coordonator), Cristina Diac, Florin-Razvan Mihai si Ilarion Tiu, au aparut la Editura ,,Adevarul“. Partial publicate intr-un serial de succes, difuzat de cotidianul ,,Adevarul“, Ucenicul Partidului (2012) si Fiul Poporului (2013) au prezentat biografia, personalitatea si politicile lui Nicolae Ceausescu in prima etapa a puterii sale. Cel de-al treilea volum infatiseaza evolutia acestui personaj emblematic al secolului XX in perioada 1971-1989. Pe fundalul sfarsitului de razboi rece si a schimbarilor petrecute in lume, despotul bantuit de mesianism deruleaza strategii ale puterii care-l fac din ce in ce mai urat de popor. O etapa de extrem interes psihosociologic sub aspectul metamorfozei militantului pentru drepturile muncitorilor si aspirant la statutul de ,,fiu iubit al poporului”, la despotul cu putere absoluta asupra cetatenilor tarii. Uluitoarea transformare s-a produs pe fondul imploziei ,,lagarului comunist”, executia lui Nicolae si a Elenei Ceausescu simbolizand sfarsitul regimurilor comuniste in Europa. Autorii prezinta si analizeaza fata vazuta si nevazuta de contemporani a unor evenimente si fenomene distincte ale societatii romanesti din aceasta perioada precum: relatiile romano-chino-sovietice; pozitia Romaniei in CAER si in Tratatul de la Varsovia; afacerile Romaniei cu tarile in curs de dezvoltare, angajarea si plata creditelor externe; strategiile de prestigiu si influenta ale secretarului general; reactiile romanesti la perestroika sovietica; relatiile Ceausestilor cu ceilalti componenti ai nucleului de decizie in preajma sfarsitului. Cartea raspunde unor intrebari care s-au pus deseori in ultimul sfert de veac, precum acestea: a copiat sau nu liderul roman modelul cultural maoist?; l-au mintit sau nu subordonatii directi in privinta recol…

Cartea Viata lui Ceausescu. Tiranul, Vol. 3 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.