Home Carti PDF Viata si epoca. Scrieri IV

[PDF] Viata si epoca. Scrieri IV

Coperta Carte Viata si epoca. Scrieri IV

Iti doresti sa citesti cartea Viata si epoca. Scrieri IV publicata de Deisis? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Viata si epoca. Scrieri IV

Editura: Deisis

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: De peste o mie de ani personalitatea harismatica incandescenta a Sfantului Simeon Noul Teolog n-a incetat pana astazi sa fascineze si sa scandalizeze. Provocarea mistica reprezentata de Sfantul Simeon la adresa crestinismului si teologiei bizantine a epocii sale ca si din toate timpurile a fost si este – asemenea Evangheliei lui Iisus Hristos – „un semn care starneste impotriviri“, suscitand in acelasi timp admiratie si contestatie. Pentru prima data cititorul romane are la dispozitie in volumul de fata uimitoarea Viata a Sfantului Simeon Noul Teolog alaturi de fragmente din autobiografia sa mistica, de testamentele duhovnicesti ale celor doi Simeoni – Evlaviosul si Noul Teolog -, precum si de o serie de fascinante documente ale lumii bizantine din secolele X–XI. Impreuna cu amplul studiu introductiv, aceste texte morale, manifeste umaniste si procese ale unor mistici restituie imaginea complexa a unei societati intr-un moment de cotitura istorica. Doar pe acest fundal pot fi intelese figura umana a Sfantului Simeon si mizele sociale concrete ale apostolatului sau mistic in insasi inima capitalei bizantine. Acest penultim volum al seriei dedicate integralei operei simeoniene in limba romana (care va fi urmat de unul dedicat scrierilor apocrife) continua seria Editurii Deisis consacrata publicarii in traduceri romanesti integrale a operelor complete ale misticilor patristici si bizantini….

Cartea Viata si epoca. Scrieri IV PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.