Home Carti PDF Vintila Horia. Transliteratura si realitate

[PDF] Vintila Horia. Transliteratura si realitate

Coperta Carte Vintila Horia. Transliteratura si realitate

Iti doresti sa citesti cartea Vintila Horia. Transliteratura si realitate publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Vintila Horia. Transliteratura si realitate

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Indelunga sedere in Franta a impregnat gandirea lui Pompiliu Craciunescu de spiritul scolii Franceze, caracterizate prin rigoare, finete si umanism. Rigoarea este cea a limbajului, unde fiecare cuvant are locul si functia sa. Finetea este cea a gandirii: nuanta este privilegiata intr-o gandire care incearca sa-si gaseasca rostul prin cuvinte deseori neputincioase a exprima Realitatea in intregimea sa. In sfarsit, umanismul este de ordin spiritual: totul este centrat pe fiinta umana, dar o transcende. Rigoarea, finetea si umanismul scrisului lui Pompiliu Craciunescu, sprijinite pe o profunda cunoastere a metodologiei transdisciplinare, permit revelarea unui Vintila Horia necunoscut pana acum: apofatismul artei reuneste apofatismul mistic si apofatismul stiintific, intr-un univers constituind o punte intre stiinta si gnoza, gratie ternarului iubire-cunoastere-revelatie. Vintila Horia ne apare astfel ca un mare profet al resurectiei sacrului.“ – Basarab Nicolescu…

Cartea Vintila Horia. Transliteratura si realitate PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.