Home Carti PDF Vrabiile

[PDF] Vrabiile

Coperta Carte Vrabiile

Iti doresti sa citesti cartea Vrabiile publicata de Paideia? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Vrabiile

Editura: Paideia

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Spirit lucid si responsabil, in fapt, un democrat si umanist rationalist convins, Matei Gall a inteles nu numai „Die List der Vernunft“ – viclenia ratiunii (a istoriei), ci si datoria de marturisire pentru ca, pe cat cu putinta, tot ceea ce a fost rau, monstruos, abominabil, ipocrit, duplicitar in istoria recenta sa nu se mai repete. A scris (1956) in aceasta speranta volumul Masacrul dedicat Rabnitei (tradus in germana, maghiara, ucraineana), iar in anul 1988 i-a aparut in revista maghiara „Mozgo Vilag“ – Lumea in miscare (nr. 7/1989), un amplu interviu despre experienta sa ca detinut antifascist la inchisoarea din Caransebes. De asemenea, in romanul documentar, Tainica maretie a sperantei (tr. din maghiara, Veronica Barladeanu si Alexandru Sarbu), Ed. Hasefer, Bucuresti, 2007, Matei Gall scoate la lumina un fapt istoric, prea putin cunoscut: participarea Brigazii Evreiesti in al II-lea Razboi Mondial la infrangerea trupelor hitleriste in Italia. Autorul ia, ca o datorie morala sarcina de a revedea evenimentele la care a participat un erou al Razboiului de Independenta al Statului Israel – Alfred Pollak – prietenul sau din tinerete, nascut la Medias in 8 decembrie 1919 si mort pe frontul din Galileea in 10 iulie 1948….

Cartea Vrabiile PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.