Home Carti PDF Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

[PDF] Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Coperta Carte Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Iti doresti sa citesti cartea Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald publicata de Humanitas Fiction? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Editura: Humanitas Fiction

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „As vrea sa-i pot spune oricui ne crede la pamant… Uitati-va mai bine si veti vedea ceva extraordinar, uimitor, ceva real si adevarat. Noi n-am fost niciodata ceea ce paream.“Cand nechibzuita frumusete din Sud Zelda Sayre il intalneste pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, in 1918, ea are saptesprezece ani, iar el este un tanar locotenent. Curand Zelda se indragosteste de el, desi Scott nu e bogat sau cunoscut, nici macar nu e din Sud, si insista, frizand absurdul, ca scrisul sau ii va aduce atat avere, cat si faima. Cand Scott isi vinde primul roman unui editor, plina de speranta, Zelda se urca in trenul de New York sa se marite cu el si apoi sa infrunte impreuna orice le-o fi sortit. Acum, in zori de Jazz Age, urmeaza succesul si faima peste inchipuire, care ii transforma pe Scott si pe Zelda in legende ale vremii lor. Fiecare loc in care ajung devine o scena – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceza – unde amandoi se alatura sarbatorii continue a stralucitoarei Generatii Pierdute, avandu-i cap de afis pe Ernest Hemingway, pe Sara si Gerald Murphy, pe Gertrude Stein. Totul pare nou si posibil, dar nici macar petrecerile lui Jay Gatsby nu tin o vesnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de sotia unui scriitor faimos?…

Cartea Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.