Home Carti PDF Democratizare si consolidare democratica in Europa Centrala si de Est de...

[PDF] Democratizare si consolidare democratica in Europa Centrala si de Est de Sergiu Gherghina

Coperta Carte Democratizare si consolidare democratica in Europa Centrala si de Est

Iti doresti sa citesti cartea Democratizare si consolidare democratica in Europa Centrala si de Est scrisa de Sergiu Gherghina si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din Cuprins: Rolul factorilor externi in procesele de democratizare. Jaloane pentru o deconstructie; Parlamentarism si semi-prezidentialism in Europa Centrala si de Est; Relatiile dintre executiv si legislativ in Europa Centrala si de Est; Rolul elitelor politice in procesul de democratizare; Discursul nationalist in Europa Centrala si de Est; Sistemul electoral ca indicator al consolidarii democratiei; Postcomunism, partide si democratie; Dimen­siuni ale coruptiei in Europa Centrala si de Est; Mecanismul de Cooperare si Verificare, principiile subsidaritatii, proportionalitatii si statul de drept; Reformele judiciare in Europa Centrala si de Est: o analiza a implementarii principiului independentei justitiei; Atitudini ale cetatenilor fata de democratie si institutiile politice; Democratizarea de jos in sus: protestele din Romania si Bulgaria.„In ultimii 25 de ani tarile Europei Centrale si de Est au cunoscut transformari structurale profunde la nivelul tuturor aspectelor legate de guvernare. Actualul volum propune o analiza sistematica a proceselor de democratizare si consolidare democratica din tarile postcomuniste. In acest sens, el reuneste studii comparative ce analizeaza cauzele si consecintele dezvoltarilor politice in multiple contexte politice, axandu-se pe cele trei dimensiuni identificate in literatura de specialitate drept esentiale pentru consolidarea democratica: institutionala, comportamentala si atitudinala. Scopul fiecarei contributii este sa clarifice concepte fundamentale pentru studiul politicii si sa ofere o imagine de ansamblu asupra dezvoltarilor politice ale ultimelor doua decenii si jumatate. Toate aceste elemente fac din cartea de fata un manual util pentru studentii si cercetatorii interesati in general de democratie si democratizare, dar si pentru cei preocupati de subiecte particulare precum elite politice, discurs nationalist, parlamente, partide politice, sisteme electorale, coruptie sau protestele de strada.“ – Sergiu Gherghina si Sergiu Miscoiu..

Cartea Democratizare si consolidare democratica in Europa Centrala si de Est in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.