Home Carti PDF Fata cu cercel de perla Editia 2018 de Tracy Chevalier

[PDF] Fata cu cercel de perla Editia 2018 de Tracy Chevalier

Coperta Carte Fata cu cercel de perla Editia 2018

Iti doresti sa citesti cartea Fata cu cercel de perla Editia 2018 scrisa de Tracy Chevalier si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Roman ecranizat in anul 2003, cu Scarlett Johansson si Colin Firth in rolurile principale.”Un roman exceptional, enigmatic. O experienta cu adevarat magica.” (The Guardian) “Tracy Chevalier da viata adevaratului pictor Vermeer si muzei sale din celebrul tablou Fata cu cercel de perla intr-o bijuterie de roman.” (Time) “Vibrant, somptuos, o poveste frumos scrisa, care oglindeste eleganta tabloului care a inspirat-o.” (The Wall Street Journal)”Fata cu cercel de perla este o constructie supraetajata: un roman despre geneza (imaginara) a unui tablou celebru, o stranie poveste de iubire si un documentar despre Olanda secolului al XVII-lea. Viata cotidiana intr-un mic oras burghez, ca si evocarea plina de farmec a tehnicilor picturii – de la prepararea culorilor la misterioasa camera obscura folosita de Vermeer pentru a controla proportiile obiectelor pictate -, complexitatea relatiilor dintre personaje (in interiorul familiei Vermeer, unde deciziile sint luate intotdeauna de Maria Thins, ori in comunitatea din Delft, dominata de citeva personaje influente, intre care van Ruijven, bogatul, generosul, obsedatul sexual protector al pictorului), descrierea strazilor, a canalelor, a bisericilor si mai ales a pietelor sint, in cele din urma, pretexte pentru studierea universului artistic al celui mai mare pictor olandez.” (Mircea Mihaies)..

Cartea Fata cu cercel de perla Editia 2018 in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.