Home Carti PDF Generalul aviator ing. Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti de Valeriu...

[PDF] Generalul aviator ing. Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti de Valeriu Avram

Coperta Carte Generalul aviator ing. Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti

Iti doresti sa citesti cartea Generalul aviator ing. Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti scrisa de Valeriu Avram si publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Vremea

Descriere completa: Generalul Gheorghe Negrescu a fost o fire modesta, un om cu mare moralitate, un bun crestin si un intelectual rasat, dar si un luptator darz, care n-a cedat in fata presiunilor de tot felul. La toate aceste calitati s-a adaugat un optimism nedezmintit, pe care el insusi il caracteriza astfel: „In toate momentele grele ale vietii mele am luptat, n-am disperat, chiar daca succesul n-a fost imediat… Lumina a invins intotdeauna. Mai sunt nori, dar se vor risipi, mai sunt greutati, dar prin munca si cinste vor fi traversate. – Valeriu Avram Lucrarea Generalul aviator inginer Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti prezinta intreaga activitate desfasurata pe parcursul a trei decenii a celui care a fost unul dintre primii aviatori romani, cu mari merite in dezvoltarea aviatiei si a industriei aeronautice nationale. Sunt publicate o serie de documente inedite, foarte importante, privind unele aspecte ale aeronauticii militare in perioada anilor 1928-1940, documente recent descoperite de catre autor in Arhivele Militare Romane sau in cele particulare. – Cdor. conf. univ. dr. Marius-Adrian Nicoara Citindu-i cartile, mi-am dat seama ca dl prof. dr. Valeriu Avram face stiinta, fiind unul dintre cei mai importanti cercetatori din domeniul istoriei aviatiei din tara si nu numai. – Academician prof. univ. dr. Florin Constantiniu Valeriu Avram s-a nascut la 25 septembrie 1941 in municipiul Buzau. Este doctor in istorie, cercetator stiintific principal gradul I. A predat la Facultatea de Inginerie Aerospatiala (Universitatea Politehnica Bucuresti) cursul cu tema: „Istoria aviatiei”. A scris 48 de carti cu tematica aeronautica si a publicat peste 500 de studii si articole de istorie in reviste de specialitate, din tara si strainatate (Franta, S. U.A., Ungaria, Republica Moldova).Expert al Ministerului Culturii in domeniul istoriei si al patrimoniului aeronautic, dl prof. univ. dr. Valeriu Avram este cel mai important istoric de aviatie al tarii. Pentru activitatea sti..

Cartea Generalul aviator ing. Gheorghe Negrescu, precursorul politicii aeriene romanesti in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.