Home Carti PDF Trenul de Trieste

[PDF] Trenul de Trieste

Coperta Carte Trenul de Trieste

Iti doresti sa citesti cartea Trenul de Trieste publicata de Tritonic? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Trenul de Trieste

Editura: Tritonic

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: A fost si este romanul meu de initiere si formator, cel care m-a lansat in lume ca scriitoare romano-americana. Recitindu-l in romaneste, il redescopar si imi dau seama cu bucurie ca nu s-a demodat, si cred eu, rezista testului timpului. Chiar cred ca este mai relevant acum ca niciodata si, de fapt, ca publicul romanesc e mai pregatit acum sa il aprecieze si sa-l inteleaga. Cred ca de la o anumita distanta, evenimentele narate si personajele apar intr-o lumina si mai puternica si contururile lor mai accentuate. Pentru mine, mai mult decat orice, Trenul de Trieste este un roman de dragoste. Domnica Radulescu, ianuarie 2018Domnica Radulescu este profesor de literatura comparata la Washington and Lee University, Virginia, SUA. Ea a primit in 2011 Outstanding Faculty Award si a fost bursier Fulbright de doua ori. Este autoarea a trei romane bine primite de critica: Country of Red Azaleas (Twelve, Hachette 2016), Black Sea Twilight (Doubleday 2010 & 2011, Amurg la Marea Neagra, Tritonic 2012) si Train to Trieste (Knopf 2008 & 2009, Trenul de Trieste, Tritonic 2008, 2018) si a mai multor piese de teatru. Trenul de Trieste a fost publicat in 13 limbi si este castigatorul Library of Virginia Fiction Award (2009). Doua dintre piesele sale de teatru au fost finalistele competitiei Jane Chambers Playwriting. Radulescu lucreaza acum la al patrulea roman My Father’s Orchards si la un volum de memorii cu titlul Dream in a Suitcase. A obtinut doctoratul in literatura franceza si italiana la Universitatea din Chicago (1992). In 1983, s-a stabilit in SUA, la Chicago, ca refugiat politic. Sandra Cisneros scrie despre ea: Domnica Radulescu imbogateste literele americane cu perspectiva ei romaneasca. Suntem norocosi ca o putem considera de-a noastra….

Cartea Trenul de Trieste PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.